zaterdag 26 maart 2011

Did it..... again :)

Het sokkenritme zit er weer goed in bij Beppe 's breidzjen!
Het eerste paar vult de bodem van de Roemenië doos alvast een beetje meer met z'n maat 41. De Opal wol (van Angeli gekregen) breide heerlijk en hoewel ik sommige kleurencombinaties die fabrikanten maken maar niet kan begrijpen, is dit toch wel een leuk setje geworden. Achteraf bekeken had ik het beige/bruine gedeelte er tussenuit willen halen, maar ach het zit in het schoengedeelte, dat scheelt!
Als tweede komt er een maatje 30 langs. Ik laat het aan het gevoel van de dag over welk bolletje ik uit de Roemenië wol voorraadbox pak en mijn oog viel op deze van 50 gram Ushi wolle, gekregen via Angeli van Nynke. Niet zoveel over te melden eigenlijk. Gewoon een simpel 3/1 ribje in een grappig streepje dat zowel voor jongens als meisjes kan. Doeltreffend voor warme voetjes èn om het sokkenaantal snel op te krikken :)

Nummer 3 deze week: het succesvolle koffieboontjes patroon in een behoorlijk hysterisch prille lenteblaadjes-groene fluor kleur. Je houdt ervan of je gruwt ervan, maar kleine meisjes weten ze vast wel te waarderen, denk ik. Zo ongeveer maat 34/35 zijn ze en er is nog een leuk restje over van de ONLine Supersocke 100 Florida Color (van Desiree gekregen) voor een minisetje.

Ook het vierde paar is ook van ONLine wol, maar dan de gewone sokkenwol in een oranje/gele variant. In het breiboekje "sokken van teen tot boord" van Jo An Luijken & Marlies Hoogland vond ik deze spiraalsok en de ruim 50 gram van (alweer!) Angeli was zomaar weer omgetoverd tot ook een maatje 35 in spiegelbeeld. Niet moeilijk maar toch echt wel 'lacy' en te dragen op twee manieren; met de spiralen naar binnen of naar buiten wijzend :)

Last but not least: Alweer een ONLine Florida duo! Ook deze 100 grams bol kwam van Desiree; bedankt meid! Een tijdje terug heb ik een testsok voor Naomi gebreid en met name het ajourpatroontje sprak mij aan. Een beetje rekenen qua steken aantallen en je hebt zomaar weer een sok met een ander, niet zo gangbaar, patroontje. Met slechts recht en averecht breien, hier en daar een omslag en wat linkse en rechtse minderingen kom je een heel eind! Door de rekbaarheid van ajour kon ik met 54 steken toe om maat 38/39 te maken en ook van deze kleur is nog flink wat over voor kleutersokjes.

"Did it...  again"? Ja, met deze vijf d*R*eamers is mijn sokkenaantal in 2011 op 25 gekomen. En het kwartaal is nog niet eens om! 
Gloort hier een recordaanval? Hou 't in de gaten... :)

10 opmerkingen:

 1. Wat een productie heb je weer.Ga je weer voor de 100 paar?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat zijn allemaal weer mooie sokken geworden,
  Je hebt weer goed je best gedaan voor Roemenie.
  Groetjes Hetty.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooie werkjes, en mooie kleurtjes. Roemenie kan maar blij zijn met zo'n breister.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh, wat zijn die sokken toch mooi.
  Ik wil ze ook echt gaan proberen te maken.
  En de hoeveelheid, die jij maakt, gigantisch!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oh wat een mooie sokken! Enne go go go voor het nieuwe record, ik weet zeker dat het gaat lukken.
  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Het ziet er naar uit dat we mogen gaan uitkijken naar een nieuw record, 101? Of meer, ik blijf aan het scherm gekluisterd.....
  De ONLine fabrikant moet wel blij zijn met je, zo'n reclame draadje extra....mooi hoor.
  En dankzij de vele donaties aan sokkenwol blijf je lekker voor de kids aan de gang.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. wat een ontzettend mooie sokken weer, en wat een productie! Kun je bij benadering zeggen hoeveel uur je aan deze sokken bent bezig geweest?
  Groetjes, Anja

  BeantwoordenVerwijderen
 8. @ Anja: dat wordt moeilijk; geen idee eigenlijk! Voor volgende sokken zal ik eens een lijstje bijhouden, OK?

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Haha, dat wordt een makkie dit jaar... Ze zijn weer prachtig, Aal!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. hoi Aaal, wat zijn ze weer prachtig! om duimen en vingers af te likken, zeg! je bent een kei!
  gelukkige verjaardag voor morgen, en nog veeeeele (brei)jaartjes!!!
  groetjes chrisje
  (radja)

  BeantwoordenVerwijderen