zondag 5 juni 2011

Sân pear sokken

Toen we 6 jaar geleden onze toercaravan kochten, meende ik het interieur te moeten oppimpen. De kastjes waren hout zandkleurig en de gordijntjes in meerdere blauw zeetinten, dus bedacht ik dat het thema 'maritiem' zou worden. Een rondje door de 'Iks-enos' en voor je het weet heb je een mandje vol reut om je sleurhut mee op te vrolijken. Het stond prachtig sfeervol hoor, maar.... niet zo praktisch. Want om nu elke keer de hele opsmuk in te pakken (rijden met zoiets vraagt om moeilijkheden) is ook al zo wat en tijdens 2 weken kamperen heb je echt elk plekje nodig om je andere troep spullen kwijt te kunnen. Na één keer belandde de zorgvuldig uitgekozen kitsch dan ook in een andere ruimte die ook wel een make-over kon gebruiken: de WC. Paste perfect; ook hier zeewater en een zandkleurige licht houten spiegellijst.
Lange inleiding om sokken te presenteren, maar om elke keer een leuk achtergrondje te bedenken, valt nog niet mee! Op het toilet kan ik goed nadenken en ineens viel mijn oog op... juist: de maritieme prullen van 6 jaar geleden. Ze passen perfect bij de zeeblauwe katoenen sokkies voor een stoere matroos en twee ketelbinkies :)
Voor Vince een maatje 36/37 (OMG wat groeit die jongen hard!) van die heerlijk zachte katoen met.... geen idee, want er zat geen bandje meer om toen ik het van Angeli kreeg in haar eerste Blije Doos. Als altijd was hij er weer superblij mee en een heerlijke knuffel was mijn dank (smelt!).
Er was nog zo'n 40 gram over en met twee kleine jongetjes in de kennissen kring was de keus snel gemaakt. Een paartje voor Jarno die 29 juni a.s. 1 jaar hoopt te worden en een setje voor Lucca die groeit als kool en allang niet meer in deze past. Er is nog een paar meter katoen over die mooi gebruikt kan worden om de kaartjes met de maten aan de d*R*eamers te knopen.
Want de d*R*eamers zijn al met z'n zevenentwintigen, waarvan er onlangs weer enkele paren van de breipennen zijn gegleden.
Op een SnB avond gaf Judith mij 230 gram sokkenwol, genaamd Milano. Ze wilde er een trui van breien, maar de kleur viel toch wat tegen. Ik neem zulke 'wolweesjes' met graagte aan en het was geen straf om met deze heerlijk zachte wol te breien. Het eerste paar daarvan is een maat 42/43 geworden en past qua kleur ook wel in de 'zeeserie' en een ooit gekregen schelp van terracotta maakt het sfeertje compleet :)
Van de ONline-serie zijn nog wat resten over en van de mooie azuurblauwe zijn deze mini lace-jes voor een peutertje gefrut. Mijn 'beltsjeblom' stond welwillend een paar van haar bloemen af voor een lief plaatje.
Vorige week zaterdag viel er een envelop met twee resten Lana Grossa Meilenweit Merino op mijn mat. Ina schreef dat ze zelf maar kleine voetjes heeft en dus elke keer een flinke rest sokkenwol overhoudt: "Jij kunt toveren met restjes en ziet vast wel kans hier nog een paar d*R*eamertjes uit te halen". 
Meer aanmoediging had ik niet nodig! Het rood/roze/
groene/bruine paar kon precies een tweeling worden, maar die met de blauw en bruintinten had zo'n lang rapport dat ze slechts brusjes zijn. Niet minder mooi, toch? Foto 's zijn gemaakt op ons terras waar het nu
één grote bloemenzee is geworden; heerlijk! 

Volgende week zaterdag is het KIP (Knitting In Public)-dag en ik hoop samen met vriendin Alice voor onze KIP caravan te KIPpen op de camping. Mocht je ons zien zitten breien op camping Klein Zwitserland bij Zuidwolde: schuif gerust gezellig aan met je breiwerkje :)
NB: zijn daar nog leuke wolwinkeltjes in de buurt?

13 opmerkingen:

 1. Oh, wat een leuke sokkies heb je weer gebreid. Nou als je naar Zuidwolde gaat kippen dan zit er in Koekange een leuk wolwinkeltje, (tenminste als 't ie er nog zit ben er lang niet geweest)
  http://www.hetachterpand.nl/ mijn roots liggen in dat dorp.
  Gr. en breize! hahaha.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat zijn weer heel wat sokken, zeg!!! Je hebt weer goed je best gedaan. Ze zijn erg mooi geworden, die kleuren prachtig. Toch durf ik mij er nog niet aan te wagen, maar wie weet!
  Veel brei en KIP plezier, we horen wel weer hoe je het hebt gehad.
  Groetjes Liesbeth.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jij bent gewoon een heuse sokkenfabriek joh!
  Prachtig weer. En mooie foto's ook.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. En alweer een gigantische voorraad sokken! En allemaal weer even mooi! Leuke foto-serie. Alvast een heerlijke KIP Dag! ( het is toch wel een KIP caravan.....?)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een serie, vergis ik me of worden de series steeds groter. Mooie sokken allemaal Aal en je presenteerd ze nog allen even leuk...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Tjonge jonge jonge, wat een productie heb je weer!! En allemaal even mooi. Echt, ik vraag me wel eens af of jij kaboutertjes in dienst hebt die je huishouden doen, of brei je zo ongelooflijk snel?
  Hoe dan ook, je maakt weer heel wat mensen blij met de sokken, zowel in Nederland als elders.
  Groetjes, en alvast veel plezier gewenst voor volgend weekend!
  Anja
  PS Leuk gepresenteerd ook hoor, kan me voorstellen dat je je weleens afvraagt hoe je nu toch weer al die mooie sokken in beeld moet brengen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Geweldig Aal wat heb je weer een prachtige sokken gebreid :))

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik geniet altijd van je sokken en vooral ook van de manier waarop je ze fotograveert! Zo goed bedacht en zo mooi van compositie. Ja, dat daar veel denkwerk aan vooraf gaat, dat valt er wel aan af te zien.
  Schittterend weer!

  Succes met KIPen, hopelijk heb je goed weer en regen je sokken op de pennen niet nat.

  Groetjes van Tijm

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Nou, nou, wat weer een reeks prachtige sokken en ze staan er beter bij dan die van mij. Heb je mijn breiwol al gezien of ooit geprobeerd. Ik mag het testen.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een prachtserie, allemaal zeesokken niet om in zee te dragen natuurlijk maar die blauwe kleurschakeringen geven een goed gevoel.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik geniet er iedere keer zo van hoe jij je sokken presenteert! De sokken zelf zijn altijd al heel mooi maar op deze manier is het een lust voor het oog!

  BeantwoordenVerwijderen