maandag 5 juli 2010

R in de maand!

Sinds een dag of 10 heb ik me volledig gestort op het breien van sokjes voor Roemeense kinderen. Vanaf het begin van de zomer heb ik dus de R in de maand. Lekker wolrestjes bij elkaar leggen en combineren! Spannend ook, want: heb ik nou genoeg om de beoogde maat te maken? En zo nee: dan worden ze gewoon ietsjes kleiner ;-)

Het eerste paartje
-maat 26/27- is gemaakt van een flinke rest Regia Galaxy van de Betty's Blue 's en een paar gram Meilenweit Soja van mijn Cookie A Clandestines. Alle garen opgebreid, het kan niet beter. Jammer dat je nooit zult zien welke kleine aap deze zal gaan dragen!

Mijn dagelijkse Knitting in the Train trekt vaak aandacht en zorgt wel eens voor onverwachte gesprekjes. Een dame vertelde me onlangs dat ze al 5 jaar lang een mand met wolresten bewaarde welke van haar overleden moeder was geweest. Ze deed er niks mee en het stond daar maar te staan; of ik die wol zou kunnen gebruiken? Jawel hoor, graag zelfs! Nog diezelfde middag reed ik achter deze wildvreemde vrouw aan naar haar huis in een nabijgelegen dorp en mocht ik 2 tassen met allerlei wolletjes in ontvangst nemen. Het donkerblauwe deel van dit wat Friese vlag-achtig aandoende paartje in maat 30/31 komt uit die mand, gecombineerd met een rest uit de ondertussen welbekende Blije Doos van Angeli. Het was even knutselen, maar het is toch gelukt er een tweeling van te maken. Wel veel draadjes afhechten....
Maar twee paar in 10 dagen? Nee hoor..... binnenkort meer in dit theater ;-)

6 opmerkingen:

 1. Alllebei weer mooie sokken, die onderste doen inderdaad wat Fries aan. Aardig van die mevrouw.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. breien haalt het beste in mensen naar boven, daar ben ik van overtuigd! Dat laat dit verhaal maar weer 'es zien.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk he z'n R maand ik heb em ook ingelast en bijna alles moet hiervoor wijken teminste wat breiwerk betreft.Moet deze maand nog wel een paar wedstrijd sokken breien maar op dit moment vindt ik de kindersokkies t leukst om te doen.Zit nu op 4 paar en zal zodra de camera weer beschikbaar is foto's plaatsten op t blog.Dus wordt vervolgt.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Geweldig die R in de maand, ook bij mij zit de R in de maand en die zit er vaak! Dit zijn allebei wel hele leuke sokkies geworden, maar mijn voorkeur hebben de Fryse sokkies.....<3

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wow, dat gaat super met al die Droom-Sokkies voor Roemeniƫ. Ik zou zeggen: zegt het voort in je familie- en vriendenkring, wie weet worden ze ook aangestoken door het R-breivirus...;-)

  BeantwoordenVerwijderen